fbpx

Bogdan Pandea, CEO Captain Bean, despre 2021: Nu am nici un dubiu că o să fie un an bun, pentru că indiferent ce se va întâmpla, o să învățăm ceva din asta. Și să înveți e cel mai valoros lucru.”

2021 este anul în care Captain Bean împlinește 7 ani de activitate, 7 ani în care am învățat, am acumulat experiență, am crescut și ne-am dezvoltat, așa că și obiectivele noastre trebuie să fie pe măsură. 

După un an în care lucrurile au fost incerte, iar contextul pandemic a generat constant schimbări, noi alegem să fim optimiști, și să ne setăm obiective „curajoase”, ca ulterior, pe tot parcursul anului 2021 să ne îndreptăm toate resursele spre îndeplinirea și chiar depășirea acestora.

La începutul anului am stat din nou de vorbă cu Bogdan Pandea, CEO-ul Captain Bean, și am povestit în detaliu despre planurile pentru anul 2021.

Deși luna ianuarie este adesea văzută ca o lună de tranziție, o lună „amorțită”, începutul acestui an este unul agitat pentru Captain Bean. Avem deja trei locații care urmează să fie deschise în primele luni ale anului: Tulcea, Craiova și încă o locație în București, iar focusul nostru principal este să planificăm în detaliu strategiile ce vor conduce la îndeplinirea obiectivelor setate.

 „În ultima lună a anului trecut s-au concretizat foarte multe lucruri și am reușit să analizăm tot ceea ce am făcut până acum. Obiectivele și direcția noastră pentru 2021 sunt suficient de provocatoare încât să mă facă să îmi fie frică – dar dacă nu ți-e frică înseamnă că nu e suficient de măreț.”, ne spune Bogdan.

BRX_0759 (1)

36 de locații noi în 2021

Referitor la alegerea numărului de 36 de locații, Bogdan ne spune că planificarea făcută pentru 2021 este una care înglobează potențialul maxim pe care îl are franciza noastră: „Putem să dezvoltăm fără efort suplimentar 12 locații – avem în rețea francizați care își doresc să dezvolte business-ul și să deschidă alte locații. Avem așadar o bază pentru targetul propus de 36 locații, luând în considerare doar ceea ce știm deja și oamenii pe care îi cunoaștem. Ulterior, trebuie să te gândești în ce alte direcții mai poți să crești – cum ajungi la alți antreprenori care vor să înceapă un business alături de tine. Am identificat mai multe linii de generare de lead-uri, și așa am ajuns la acest număr: 36 – număr care va atrage cu el o echipă mai mare, mai multe provocări, dezvoltarea și întărirea sistemului și o să ajungem la cât mai mulți oameni care beau cafea și au nevoie de noi. Mai ales că o să fie încă o dată un an incert.”

Printre pașii necesari extinderii se numără cu siguranță și creșterea echipei de management, în paralel cu creșterea rețelei Captain Bean. Iar această creștere nu va fi doar una numerică – prin fiecare franciză nouă, echipa acumulează experiență, care contribuie semnificativ în procesul de coordonare a francizelor.

„Pe măsură ce creștem învățăm lucruri noi. Secretul într-o franciză este să sistematizezi, astfel încât să nu trebuiască să porți aceeași discuție de mai multe ori. Toate informațiile adunate în anul 2020 împreună cu francizații și toate discuțiile avute cu aceștia (de obicei referitoare la vânzări și la cum anume să creștem locațiile) au fost ulterior organizate și introduse într-un ghid.”

fullsize-75 (1)

În privința comunicării cu francizații, Bogdan pune accentul pe faptul că intenția nu este de a scădea comunicarea cu francizații, ci de a sistematiza și eficientiza modul de transmitere a informațiilor. „O vom intensifica într-un mod mult mai activ – vom face din francizații noștri niște antreprenori care sunt puși pe treabă, au acțiuni și direcții clare de a duce business-ul lor la următorul nivel.”

Printre obiectivele acestui an se numără și valorificarea informațiilor ce vin din partea francizaților, precum și trecerea spre o comunicare mai eficientă: „2021 va aduce o strategie nouă de comunicare, astfel încât să ajungem mai ușor la viitorii oameni din comunitatea Captain Bean și de ce nu, la viitorii parteneri din rețeaua Captain Bean.”

Totodată, ne concentrăm și pe dezvoltarea unor produse noi și pe dezvoltarea segmentului de cafea pentru acasă:
„Lucrăm intens pe partea de deserturi și pe partea de sandwich-uri, așa că un mic dejun sănătos la Captain Bean sau o plăcere nevinovată vor fi la îndemâna clienților noștri.”

2014 vs 2021

Dacă ar fi să comparăm momentul deschiderii primei locații, cu cel al pregătirii unui an în care vor fi deschise 36 de locații noi, Bogdan ne povestește că nu s-ar fi gândit că în doar 7 ani Captain Bean va ajunge atât de departe. 

„Problema mea în prima zi de vânzare era dacă o să îmi ajungă banii de schimb. Întrebările pe care mi le pun în momentul de față este cum anume să gestionez 4 deschideri în aceeași lună, cum anume să îmi ajut echipa să gestioneze lucrurile mult mai eficient și cum o să pot gestiona comunitatea de antreprenori dornici să crească. Sunt diferențe ca de la cer la pământ de la ce a fost acum 7 ani și ce e acum, dar nu m-aș fi văzut aici fără oamenii cu care am băut cafea, fără angajații mei și partenerii pe care îi am în momentul acesta.”

A seta niște obiective nici nu este cea mai dificilă etapă. Adevărata provocare apare abia după, când trebuie să identifici metodele prin care le vei atinge.

„Avem 7 ani, deci e un an cu succes. Mă bucur că am reușit să ajungem să trecem printr-o criză financiară și de sănătate – mă bucur că am putut să găsim soluții, soluții care nu ne-au ținut pe loc, ba chiar ne-au dezvoltat. Așa că sunt încrezător. Să exiști pe piață de 7 ani de zile, cu bune, cu rele, trecând prin greutăți înseamnă ceva. Cumva anul 7 marchează anul cu expansiunea cea mai mare, și anul care o să ne învețe pe noi cele mai multe. E și un an de cumpănă, dar sunt încrezător în oamenii care sunt lângă mine – atât în angajați, cât și în partenerii francizați care contribuie la dezvoltarea noastră – și în puterile mele că voi putea să coordonez toate etapele acestei dezvoltări. Nu am nici un dubiu că o să fie un an bun, pentru că indiferent ce se va întâmpla, o să învățăm ceva din asta. Și să înveți e cel mai valoros lucru.”

 

Devino şi tu parte din Captain Bean!

7 ani de Captain Bean: planuri și rezoluții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ro_RORO