fbpx

Bogdan Cirtiu, francizat Captain Bean: „A fost visul meu să îmi deschid o cafenea, iar echipa Captain Bean mi-a oferit posibilitatea de a mi-l împlini.

Captain Bean este prezent acum și în nordul țării, mai exact în Baia Mare, unde Bogdan Cirtiu a deschis prima lui franciză.

Bogdan Cirtiu a devenit recent partener Captain Bean, fiind cel care a deschis a șaptea locație din 2020, și totodată prima cafenea Captain Bean din Baia Mare. Bogdan are 22 de ani, și s-a hotărât recent să devină antreprenor.

„Înainte să încep acest drum de anteprenor am lucrat într-o franciză timp de 2 ani și jumătate, timp în care am ocupat funcția de manager.”, ne povestește Bogdan.

La fel ca mulți alți tineri din jurul său, Bogdan s-a gândit că este momentul să devină propriul său angajat, și cu sprijinul prietenei sale, Ana Ghervasia, să înceapă o afacere proprie: „Majoritatea tinerilor doresc să aibă un business al lor. Eu cel puțin asta mi-am dorit.”

fullsize-76

Franciză vs. afacere de la 0

Avantajul lui Bogdan Cirtiu a fost că avea deja experiență cu sistemul de franciză, și deținea cunoștințe în acest domeniu. Tranziția de la a lucra într-o franciză la a deține o franciză a fost așadar una mai ușoară. Totodată, alegerea unei afaceri în sistem de franciză în locul începerii unei afaceri de la zero l-a ajutat să pornească mult mai sigur pe acest drum, știind că va avea mereu parte de sprijin.

„Am ales să îmi deschid o afacere în sistem de franciză deoarece pe parcursul celor doi ani și jumătate în care am lucrat în acest sistem, am devenit familiarizat cu majoritatea procedurilor, și prin urmare, optarea pentru o afacere în sistem de franciză a devenit cea mai bună opțiune. Ca tânăr anteprenor la început de drum, faptul că am intrat într-un sistem care a fost testat pe parcursul mai multor ani m-a ajutat extrem de mult, pentru că astfel am putut evita foarte multe riscuri.”

Alegerea francizei Captain Bean nu a fost întâmplătoare în cazul lui Bogdan. Când a început să facă primii pași spre a deveni antreprenor, a știut exact că o cafenea este afacerea pe care și-o dorește. Iar de la a-și dori să dețină o cafenea la a alege Captain Bean nu a mai avut multe căutări de făcut:

„A fost visul meu să îmi deschid o cafenea, iar echipa Captain Bean mi-a oferit posibilitatea de a mi-l împlini. În momentul în care m-am hotărât că e momentul să fac primii pași pe acest drum, l-am contactat pe Bogdan Pandea, CEO-ul francizei, iar modul în care mi-a descris ce înseamnă cu adevărat Captain Bean, siguranța și optimismul transmise de el m-au făcut să spun Da! Asta vreau să fac!, și astfel am început încetul cu încetul pregătirea pentru a deveni anteprenor.”

 

Deschidere Școlii

Bogdan Cirtiu și-a menținut entuziasmul inițial pe tot parcursul pregătirilor și până în prezent. Deschiderea unei cafenele era un vis de-al său, iar acest lucru era vizibil în modul în care se raporta la viitoarea sa locație. Entuziasmul și determinarea de care a dat dovadă încă de la început erau în strânsă legătură cu faptul că își vedea visul devenind realitate. Ne povestește că și oamenii din echipa Captain Bean au avut un impact pozitiv și l-au ajutat încă din timpul pregătirilor locației:

 „După puțin timp i-am cunoscut și pe oamenii care fac parte din această echipă, oameni geniali, de la care am avut și încă am multe de învățat. Nu pot să spun decât că sunt foarte mândru că am ajuns să fac parte din această echipă!”

Provocările începutului

Primele zile au fost încărcate de emoții. M-am trezit în fața visului meu împlinit: Am reușit, am propria cafenea. Am avut tot timpul echipa alături de mine, gata să mă sprijine de fiecare dată când se ivesc dificultăți, și astfel totul a mers perfect.”

Acum, la o lună de la deschidere, Bogdan Cirtiu ne spune nu doar că și-a menținut entuziasmul cu care a pornit această afacere, dar este tot mai încântat pe zi ce trece, și este determinat să continue să trezească orașul Baia Mare și să își îndeplinească mereu misiunea de căpitan cu zâmbetul pe buze.

„Cu fiecare cafea vândută, emoțiile au început să se risipească, iar entuziasmul a fost și este din ce în ce mai mare.”

 

Devino şi tu francizat Captain Bean şi deschide o cafenea la tine în oraş!

Bogdan Cirtiu, francizat Captain Bean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ro_RORO