fbpx
Laurențiu Mateuț

Laurențiu Mateuț, francizat Captain Bean: „După ce am auzit de franciza asta am dorit să fiu și eu parte din ceea ce înseamnă Captain Bean.”

Dacă ai trecut măcar o dată pe la Captain Bean Sora, în Cluj-Napoca, sigur l-ai cunoscut și pe Laurențiu Mateuț, căpitanul acestei locații.

Laurențiu Mateuț a devenit recent francizat Captain Bean, fiind cel care a deschis a patra locație Captain Bean în sistem de franciză. Acesta se află printre cei care au ales să lase viața de birou pentru un mediu mult mai dinamic. Și asta menționează și el ca principal factor care l-a determinat să devină antreprenor, spunând că sentimentul simțit este că trebuie „să faci niște căutări, să iei niște riscuri, să te ridici din scaunul comod de la birou” pentru a ieși din monotonie și a intra într-un mediu plin de provocări.

Înainte de a deveni antreprenor, Laurențiu a lucrat ca programator la mai multe firme din Cluj-Napoca.
Fun fact: într-o clădire de birouri unde lucram, CBC, era un Captain Bean la parterul clădirii și aveam o colegă, pe care nu o înțelegeam de ce tot timpul își ia cafeaua de la Captain Bean.”ne povestește Laurențiu despre unul dintre primele sale contacte cu Captain Bean. „Acum înțeleg.”, completează el, la aproape o lună de când și-a deschis propria cafenea Captain Bean.

Laurențiu

Franciză vs. afacere de la 0

Când vine vorba de alegerea unei afaceri în sistem de franciză, Laurențiu ne povestește că pentru el acesta a fost drumul cel mai scurt spre a-și deschide propria afacere: „O afacere în sistem de franciză minimizează riscurile noului antreprenor și îl ajută să intre pe piață mult mai repede”, ne spune el. În același timp, Laurențiu a văzut franciza ca pe un mediu perfect în care să învețe și să se dezvolte ca antreprenor: „Neavând experiență, am preferat să fiu ajutat de oameni care fac deja ceea ce îmi doresc eu să fac, oameni care au contacte create de mulți ani și procese care deja s-au maturizat în timp.”.

De la decizia de a deveni antreprenor până la a deveni francizat Captain Bean nu a fost un drum lung în cazul lui: „Am aflat de Captain Bean prin Ruben, care lucrează la dezvoltarea francizei. Ruben e un om care atunci când povestește despre lucrurile pe care le face, o face cu multă pasiune. Probabil acesta a fost și motivul pentru care după ce am auzit despre franciza asta am dorit să fiu și eu parte din ceea ce înseamnă Captain Bean.”.

Prin alegerea francizei Captain Bean, Laurențiu spune că a ales, de fapt, să meargă pe „un business făcut la comandă, în loc să mă dau cu capul până îmi iese”, punctând astfel unul dintre principalele beneficii ale francizelor.

 

Laurențiu și echipa CB

Provocările primei luni

„Cea mai mare provocare a fost să încerc lucruri noi pentru a putea fi cât mai vizibil și mai aproape de posibilii clienți”, ne mărturisește Laurențiu, gândindu-se la primele sale zile în calitate de francizat Captain Bean. În antreprenoriat adaptabilitatea și atitudinea proactivă sunt într-adevăr importante, indiferent de domeniul afacerii.

„Un alt aspect care pentru mine s-a dovedit dificil la început a fost să povestesc cu oamenii, să nu existe acea tăcere incomodă până faci o cafea”, a mai adăugat acesta, referitor la interacțiunea cu clienții.

Cum franciza Captain Bean este cunoscută pentru atmosfera prietenoasă din cafenele și amabilitatea căpitanilor, Laurențiu și-a luat rapid rolul de căpitan în serios și a început să interacționeze mai mult cu cei ce îi trec pragul: „Cât de mult poți socializa cu oamenii într-un minut? E o provocare, într-adevăr!”

Devino şi tu francizat Captain Bean şi deschide o cafenea la tine în oraş!

Laurențiu Mateuț, francizat Captain Bean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ro_RORO