fbpx
Sebastian și Bianca

Sebastian Cristurean, francizat Captain Bean: „Am simțit o chimie, cum că am găsit ceea ce căutam.”

Începând de luna aceasta, Captain Bean este prezent și în Târgu Mureș, prezență care se datorează noului francizat, Sebastian Cristurean.

Sebastian Cristurean este unul dintre noii parteneri Captain Bean. Împreună cu soția sa, Bianca, aceștia au deschis în luna noiembrie prima cafenea Captain Bean din Târgu Mureș. 

Deși domeniile în care a lucrat anterior nu sunt direct conectate la HoReCa, antreprenoriatul a fost mereu parte din viața sa. Încă din copilărie și-a dorit să devină antreprenor, ne povestește Sebastian: „De mic copil am avut contact cu lumea business-ului, părinții mei având un magazin de materiale de construcții. Având pasiune pentru asta, de la vârsta de 12 ani mă descurcam singur în magazin de la deschidere până la închidere. Am cochetat mereu cu gândul și am avut dorința de a avea ceva al meu, de a lucra pentru mine, de a gestiona un business, de a lua decizii importante.”

Sebastian

Franciză vs. afacere de la 0

Primul contact cu o franciză l-a avut în cadrul job-urilor sale anterioare: „Până să ajung la Captain Bean, schimbam joburile aproximativ la un an jumătate-doi, deoarece ajungeam să mă plictisesc de ceea ce făceam și puteam evolua doar până la o anumită treaptă în acea firmă. Ultimele două joburi au fost la Leroy Merlin și un partener Vodafone, unde am avut prima dată contact cu lumea francizelor și am învățat minimul de informații despre cum funcționează o franciză.”

Primul gând al lui Sebastian a fost însă de a-și deschide o afacere de la zero, ideea de a apela la o franciză venindu-i doar mai târziu:
„Când am decis că vreau să îmi transform visul în realitate, aproximativ în toamna anului 2019, am început să gândesc o idee de business personal pe domeniul pe care lucram atunci. Totuși, când am început să mă gândesc mai mult la acel plan, am renunțat la el pentru că am concluzionat că să începi un business de la zero e foarte greu, riscant, și e un drum anevoios.”

Fiind în continuare determinat să devină antreprenor, Sebastian Cristurean a început să se documenteze despre francize și să vadă care ar fi opțiunile în România. 

„Din păcate, până în februarie nu am găsit ceva care să fie la un preț accesibil. Din căutări constante pe Google, am ajuns să găsesc pagina Captain Bean, fiind direcționat automat către partea de franciză. Primul lucru care mi-a venit în minte a fost să caut recenzii pe Google și Facebook despre cafenea. Ce am găsit m-a surprins în mod plăcut.”, ne povestește Sebastian legat de primul său contact cu Captain Bean. 

„Am citit aproape jumătate de oră recenzii, dar nu am reușit să găsesc niciuna negativă, aproape toate fiind despre amabilitatea și abordarea angajaților, fiind zâmbitori și foarte amabili. M-am decis să completez formularul de contact pentru franciză, iar în 13 februarie 2020 am fost contactat de către Ruben pentru a stabili o întâlnire la Cluj și a vedea despre ce este vorba și dacă suntem compatibili.”, continuă el. Acești pași reprezentau de fapt începutul experienței sale alături de Captain Bean în calitate de partener.  

Laurențiu, Sebastian si Bianca

Sebastian ne confirmă și el că recenziile citite reflectau perfect adevărul. Modul în care a fost întâmpinat și atmosfera găsită într-una dintre locațiile Captain Bean au fost de asemenea factori importanți în decizia sa: „După ce am ajuns în locația Academy, am simțit pe viu recenziile citite și am fost foarte impresionat. […] Am simțit o chimie, cum că am găsit ceea ce căutam.” 

Sprijinul oferit de Captain Bean francizaților este unul constant, iar Sebastian a putut observa acest aspect încă de la începutul colaborării: „Discuțiile au continuat de-a lungul lunilor următoare. Mi s-a explicat totul într-un mod transparent și mi s-a transmis mereu un vibe bun. Bogdan, CEO-ul Captain Bean, nu a fost mai prejos, dovedindu-se și el un om foarte prietenos. Am primit sfaturi foarte bune de la amândoi, chiar și ajutor și idei în anumite situații concrete cu care nu mă mai confruntasem până atunci.”

Provocările începutului

„Din cauza perioadei pe care o traversăm acum și pentru a nu avea dezamăgiri care m-ar fi putut afecta, mi-am setat o așteptare mică despre cum o să meargă”, ne-a mărturisit Sebastian când a venit vorba de cum au decurs primele săptămâni de la deschiderea cafenelei.
Am rămas plăcut surprins că mi-au fost depășite așteptările, fiind entuziasmat pentru fiecare client care îmi trecea pragul”, continuă el.

Referitor la provocările întâmpinate până acum, Sebastian menționează incertitudinea privind finanțarea de care avea nevoie. Nu eram sigur la acel moment cum voi reuși să îmi duc visul la îndeplinire. Ruben a venit cu ideea care s-a și implementat până la urmă și iată-ne aici, trezind în fiecare zi târgumureșenii”, ca dovadă că orice problemă apărută pe parcurs poate fi rezolvată, iar ca parte dintr-o asemenea echipă îți va fi oferit întotdeauna sprijinul necesar.

 

Devino şi tu francizat Captain Bean şi deschide o cafenea la tine în oraş!

Sebastian Cristurean, francizat Captain Bean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ro_RORO